Sorgen gestaltad. Svensk gravskulptur och dess skulptörer

Torsdag 17 februari kl 18.00 – Galaxen, Växjö stadsbibliotek

Nästintill gömd och bortglömd – inte minst av konsthistorien – finns en konst i form av gravskulptur på våra svenska begravningsplatser. Berit Linden har under en följd av år inventerat och studerat det kulturhistoriska arv som utgörs av specialbeställd skulpturutsmyckning av privata gravar och gravanläggningar i Sverige. Välkommen att följa med på en ur många perspektiv överraskande resa.

Föreläsaren Berit Linden bor i Växjö och är pensionerad universitetsbibliotekarie samt konstvetare. I höstas kom hennes bok Sorgen gestaltad. Svensk gravskulptur och dess skulptörer ut (Argos/Palmkrons Förlag 2021).

OBS! Begränsat antal besökare: 60 personer. Föranmälan sker via mejl eller telefon till föreningens ordförande Stefan Höjelid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *