Svensk glasindustri – en etnisk smältdegel

Gunnel HolmérOnsdag den 18 oktober Atriumsalen, Utvandrarnas hus, kl. 19.00

Svensk glasindustri – en etnisk smältdegel
Gunnel Holmér, historiker

Glasnäringen har alltid mottagit impulser utifrån och har ständigt varit en arena för kulturmöten. Denna föreläsning handlar om 1960-talets stora arbetskraftsinvandring till svenska glasbruk med fokus på Kosta och Surte och dess manuella respektive maskinella tillverkning. Varifrån kom dessa invandrare, vilken var deras bakgrund och fick de arbetsuppgifter likvärdiga med svenskarnas? Gunnel Holmér disputerade våren 2017 på avhandlingen Flaskor på löpande band – arbete och arbetskraftsrekrytering vid Surte glasbruk 1943-1978.

I samarbete med Kulturparken Småland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *