Furste av Norden: Kristian Tyrann

Erik Petersson, historikerKl. 19.00, torsdagen den 15 februari 2018, Sal Wicksell, Linnéuniversitetet, Växjö

Erik Petersson, historiker

Vi känner alla till Kristian Tyrann, den danske kung som står bakom Stockholms blodbad år 1520. Men vem var personen Kristian II? Den tid han levde i var kort sagt en mycket komplex tid, präglad av lojaliteter och svek, av allianser och komplotter och inte minst av kampen för eller emot unionen mellan de nordiska länderna. Som kung träder Kristian in på scenen år 1502, endast 21 år gammal: hans ambition var att förändra Norden, att genom lagstiftning och handel ge borgare och bönder mer att säga till om och att genom dem utmana både adeln och kyrkan…

I samarbete med Linnéuniversitetet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *