Gunnar Olof Hyltén-Cavallius – föreningsmänniska, ämbetsman och privatperson i en föränderlig värld

Håkan NordmarkKl. 18.00, Torsdagen den 15 november 2018, Atriumsalen, Utvandrarnas hus

Håkan Nordmark är välkänd för de flesta av medlemmarna i Historiska föreningen i Kronobergs län, eftersom han både varit föreningens sekreterare och ordförande och dessutom planerat och lett ett otal av dess exkursioner. Numera är han antikvarie vid Smålands museum/Kulturparken Småland och ikväll är han för första gången gäst och föreläsare och vi kommer att guidas genom 1800-talets värld med Sverige i fokus och Gunnar Olof Hyltén-Cavallius som den röda tråden. Han var på sin tid en känd ämbetsman, oerhört föreningsaktiv och välkänd privatforskare. I år är det 200 år sedan han föddes och 150 år sedan hans banbrytande Wärend och Wirdarne färdigställdes och gavs ut. Dessutom fyller hans skapelse Smålands museum 151 år.

Föreläsningen är ett samarbete med Kulturparken Småland och i samband med densamma kommer vi att med tal och mingel fira föreningens fyrtioårsjubileum! Platsen för detta blir Orgelsalen på Kulturparken Småland.

Vid samma tillfälle kommer det också att finnas möjlighet att införskaffa Lars-Olof Larssons då nyutkomna bok om Huseby (boken släpps i november).

Och sist och slutligen kommer vi att tillkännage namnen på årets stipendiater (de stipendier som utlystes tidigare i år)!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *