September 2018: Systrarna på Huseby

Malin LennartssonKl. 18.00, tisdagen den 25 september, Galaxen, Växjö stadsbibliotek

Malin Lennartsson, historiker

Fröken på Huseby är bekant för många. Men det fanns flera fröknar på Huseby en gång i tiden. Systrarna Florence, Mary och Maggie växte upp med de bästa förutsättningar vad gäller ekonomi, sociala förbindelser och nätverk. Deras pappa var Indienfarare och riksdagsman, deras mor var societetskvinna med goda kontakter med kungahuset. Systrarnas liv blev kanske inte såsom deras föräldrar hoppats då de föddes i början av 1880-talet, men deras liv blev långa och vi kan få kunskap om systrarna genom de hundratals, ja tusentals brev som de skrev och som skrevs till dem. Om resor, nöjen och visiter; om decennielånga romantiska relationer som mest utspelade sig i brev, om äktenskap och skilsmässa. Om sjukdomar och om svårigheten i att hitta en mening i tillvaron, men också om det som ger glädje och mening åt livet.

Föreläsningen presenteras i samarbete med Växjö stadsbibliotek.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *