Februari 2020: Var Caligula galen?

Torsdagen den 13 februari, Galaxen, Växjö stadsbibliotek, kl. 18.00

Den romerske kejsaren Caligula utmålas som en grym despot, en sinnebild för en maktfullkomlig och mentalt störd ledare. Stämmer det eller är det bara källorna som, skrivna av hans motståndare, målar upp denna bild? Och vad menas egentligen med att Donald Trump om och om igen jämförs med romerska kejsare, däribland inte sällan Caligula? Skall vi förstå det som om också han är galen?

Ida Östenberg är docent i Antikens kultur- och samhällsliv och forskare vid Kungliga Vitterhetsakademin och Göteborgs universitet.


Årsmöte: 13 februari kl. 16.00

Ovannämnda föreläsning följer direkt efter föreningens årsmöte som kommer att utspela sig från kl. 16.00 nämnda dag någonstans på Stadsbiblioteket – fråga vidare i informationsdisken angående vilken sal!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *