Exkursionen 2020 inställd!

Ja tyvärr är det så. Till följd av Coronavirusets fortsatta framfart har vi redan nu beslutat att ställa in vårexkursionen den 25 april. /Historiska föreningen i Kronobergs läns styrelse

Sverige och Småland under Gustav Vasa

Lördagen den 25 april 2020

År 1521 blev Gustav Eriksson vald till riksföreståndare, två år senare valdes han till kung. Under hans nära 40 år på tronen förändrades Sverige i grunden – från ett valrike till en ärftlig monarki, från tydligt regionalt självbestämmande till en kraftig centralstyrning. Med honom gick också den nordiska trestatsunionen i graven. Den radikala förändring som Sverige genomgick märktes mest i landets perifera delar och det är en av dessa landsändar vi besöker och reser igenom under ledning av Håkan Nordmark, Kulturparken Småland, och Peter Danielsson, Kalmar läns museum.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *