Vid världens ände. Sultanens sändebud och hans berättelse om 1700-talets Sverige

Tid och plats: Kl. 18.00, tisdag 12 oktober, Atriumsalen, Utvandrarnas hus

Joachim Östlund, historiker vid Lunds universitet, tar i afton avstamp i sin bok Vid världens ände. Sultanens sändebud och hans berättelse om 1700-talets Sverige (2020) för att återskapa atmosfären och miljön kring sändebudet Saids besök ”vid världens ände”. Visitens officiella syfte var att säkra återbetalningen av den skulder som Karl XII ådragit sig i Bender, men Said var också ivrig att inhämta kunskap om samhälleliga innovationer liksom att odla nya bekantskaper.

OBS: 60 platser (enligt principen “först till kvarn”). Vi planerar för en “vanlig” föreläsning, på plats i Utvandrarnas hus, men vi följer naturligtvis utvecklingen vad vad gäller pandemin, och blir det nödvändigt så kommer denna föreläsning att – i likhet med den gångna vårens – istället att bli en digital sådan. Detta kommer i så fall att meddelas via mail, Facebook och på föreningens webbplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *