Den hemliga resan 1744 – NY TID!!

Tisdag 28 september kl 18.00. Atriumsalen, Utvandrarnas hus, Växjö.

Sira Nauman

Sari Nauman, historiker vid Göteborgs universitet, berättar om en kvinna som år 1744 reste under täckmantel genom Sverige (bl.a. genom Växjö) i syfte att fly landet och förena sig med sin upproriska make i Hamburg. Fallet används för att belysa hur den tidigmoderna svenska staten försökte begränsa farliga elements rörelse och motverka uppror, men också hur det var för en kvinna att resa tillsammans med två barn under den här tiden. Kvinnans försök att undkomma identifiering och hennes förmåga att söka hjälp hos dem hon mötte längs vägen blir delförklaringar till varför hon lyckades ta sig så långt.

Fortfarande gäller maxantalet 60 platser men alla ni 48 medlemmar och andra som redan anmält ert deltagande behöver INTE göra detta en gång till. Om ni däremot av skilda skäl inte har möjlighet att närvara på grund av dessa ändrade förutsättningar måste ni anmäla det till Stefan Höjelid, antingen via telefon (070 28 29 699) eller mail (stefan.hojelid@lnu.se).
Just nu finns alltså 12 lediga platser – välkommen att boka en eller flera genom att kontakta Stefan Höjelid!

Eventuella förändringar kommer att kommuniceras via mejl, på hemsidan och på Facebook. Samtliga föreläsningar i höst sker i samarrangemang med Kulturparken Småland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *