Om oss

Välkommen till Historiska föreningen i Kronobergs län,
en förening med anor sedan 1978.

Genom exkursioner, föreläsningar och sällskaplig samvaro hoppas vi kunna stimulera intresset för historia och knyta kontakt med en historieintresserad allmänhet. Historiska föreningen vänder sig till alla! Föreningens stadgar (reviderade senast 2023) hittar du via denna länk: Stadgar för Historiska föreningen Kronobergs län

Historia ges i detta sammanhang vidast möjliga innehåll och även ämnen med anknytning till exempel arkeologi och etnologi kompletterar det mer traditionellt historiska programutbudet.

Klicka på Program på Menyraden till vänster för information om våra aktiviteter. Välkommen att besöka våra föreläsningar.

Medlemskapet kostar 200 kr per år och för det får du sex föreläsningar, varav tre på våren och tre på hösten. Inträde till enstaka föreläsning kostar 60 kr.
Plusgiro 436 72 14 – 6

Föreningens plusgirokonto är 436 72 14-6 men det går också bra att betala via Swish 072 594 12 73 (OBS att detta swishnummer är nytt!).

2 svar på ”Om oss

  1. Hej! Jag betalade för hela 2023 ikväll 16.2.
    Nu undrar jag vilken har verksamheten varit under 2022 och vad ska ske under 2023?
    Mvh
    Elisabet Dahlqvist

    • Hej, du har förmodligen redan sett att vårens program ligger ute på föreningens webbplats (www.historiskakronoberg.se). Tiderna för vårens föreläsningar lades ut kring årsskiftet och den första av vårens föreläsningar har nu passerat (17 februari), så mer information om den – liksom hela programmet för 2022 – hittar du under menyn “Föreningens historia” på vår webbplats. Vad som INTE syns på webben ännu är någon information om vårens planerade exkursion – detta helt enkelt därför att datum (och detaljer) för densamma ännu inte är helt klara! / Börje Björkman, föreningens sekreterare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *